Woord in vorm

content – advies – communicatie

Mijn bedrijf en ik

Zelfportret_fietsIk ben Piet Peeters, inwoner van Amersfoort, hartstochtelijk fietser, man van een leerkracht en orthopedagoog en vader van twee jongemannen. Niet in die volgorde.

Woord in vorm is mijn eenmansbedrijf waarmee ik, destijds met een andere naam, in 2001 gestart ben.

De schrijver die adviseur werd – en zijn specialisme vond
Na vier afgeronde studies en opleidingen en na uitgebreide omzwervingen in de krijgsmacht en de commerciële sector ben ik mijn eigen werkgever geworden. In de eerste jaren schreef ik vooral voor bladen in de outdoor- en reisbranche. Toen ik brandweervrijwilliger in Amersfoort werd, kreeg de wereld van brandweer en veiligheidsregio’s lucht van mijn geschrijf en heb ik in die sector meerdere opdrachten mogen uitvoeren. Totdat ik voor Project Railplan een reeks e-learningmodules mocht gaan verzorgen en ik kennis maakte met grote infrastructuurprojecten en met (rail)tunnels. Ik had daar iets goed gedaan en werd de projectsecretaris van het project rond de veiligheid van de in aanbouw zijnde Leidsche Rijntunnel, vanuit de gemeente Utrecht en de veiligheidsregio Utrecht. Ik maakte kennis met wegtunnels en vond mijn specialisme. Maar ik realiseerde me ook dat mijn kennis self made was en voor nieuwe opdrachtgevers waarschijnlijk een te smal fundament vormde. De pilot-opleiding Fire safety engineering aan de Hanzehogeschool gaf me de kans dat fundament te verstevigen met een meerjarige HBO-opleiding, afgerond met een afstudeerscriptie bij de Commissie Tunnelveiligheid. De schrijver werd ook adviseur (en zelfs ingenieur).

Logo
Het beeldmerk van mijn bedrijfslogo – de elastiekbal die een echte bal wordt – symboliseert wat ik bij het uitvoeren van mijn opdrachten doe. Wat eerst nog een veelheid aan ruwe, beperkt samenhangende componenten is, vorm ik om tot een duidelijk, gepolijst en strak geheel. Iets wat uw doel dient en waar u mee voor de dag kunt komen.
Die componenten bestaan uit inhoudelijke adviezen, teksten, doelen, wettelijke en andere kaders, illustraties en vormgeving.

CV
Een overzicht van mijn bedrijfsactiviteiten, opleidingen en werkervaring vindt u op mijn LinkedIn-pagina.